برترین ها: تنوع شیرینی و خوراکیهای سنتی درون استان قزوین، طرزتهیه باقلوا که به صورت گل قزوین نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمـین است. طرزتهیه باقلوا که به صورت گل قزوین انسانهایی خوشذوق و هنرمند کـه با انواع خوردنیهای بیهمتایشان، درون سراسر ایران و جهان، شـهرتی بههم زدهاند. طرزتهیه باقلوا که به صورت گل قزوین از جملهی این شیرینیهای خوشمزه و وسوسهانگیز مـیتوان بـه باقلوای سه رنگ و گل رز، شیرینی توت، شیرینی اتابکی و شیرینی بادامـی اشاره کرد.
باقلوای سه رنگ قزوین
پودر بادام یک کیلو
پودر قند نیم کیلو
پودر پسته وپودر قند ۲۵۰ گرم (۲۰۰ گرم پودر پسته و ۵۰ گرم پودر قند)
آرد سفید گندم نیم کیلو
تخم مرغ ۱ عدد
هل ۲ قاشق غذاخوری
آب نیم گرم( ۲ قاشق غذاخوری)
روغن جامد ۶ قاشق غذاخوری
زعفران نیم مثقال
روش تهیـه خمـیر باقلوا:
1. ۲ قاشق غذاخوری روغن را آب کرده و در ظرف مناسبی بریزید.
2. سپس تخم مرغ و آب را مخلوط کرده و به مـیزان مورد نیـاز آرد اضافه کنید که تا خمـیر بـه دست نچسبد.
3. خمـیر را ۱۰ دقیقه استراحت دهید.
4. سپس آن را بـه دو قسمت تقسیم نمایید. یک قسمت را با وردنـه باز کنید. کف تابهٔ مخصوص باقلوا را چرب کرده، خمـیر نازک باز شده را درون آن پهن کنید.
5. قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) را با مقداری هل مخلوط کنید و آن را به۳ قسمت تقسیم کنید.
6. یک قسمت آن را درون تابه روی خمـیر بریزید. سپس روی خمـیر راصاف کرده وبا دست فشار دهید.
7. درون این مرحله پودر زعفران را با ۴ قاشق غذاخوری قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) مخلوط کنید.
8. این مخلوط را درتابه بریزید، صاف کنید و کمـی با گوشت کوب بکوبید که تا صاف شود.
9. قسمت دوم قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) را روی قسمت زعفرانی ریخته، صاف کنید و کمـی بکوبید (یـا با قاشق محکم فشار دهید) که تا روی مواد کاملاً صاف و فشرده شود.
10. سپس قند پسته (مخلوط پودر پسته و پودر قند) و کمـی هل را مخلوط نمایید و در تابه پهن کنید و روی آن را بکوبید.
11. درمرحلهٔ سوم، آخرین قسمت قند بادام (مخلوط پودر قند و بادام) را پهن کنید و خوب بکوبید که تا قند بادام کاملاً فشار شود.
12. سپس ۲ قاشق روغن آب کرده روی باقلوا بریزید.
13. نیمـهٔ دیگر خمـیر را با وردنـه باز کرده و روی مواد پهن کنید.
14. بعد از اینکه خمـیر را خوب صاف کردیم، اضافهٔ خمـیر دور تابه را ِبِبُرید. سپس باقلوا را بـه صورت لوزی برش دهید.
15. بقیـهٔ روغن(۲ قاشق غذا خوری روغن آب کرده) را روی آن بریزید. تابه را درون فری کـه از قبل با حرارت ۱۸۰ درجهٔ سانتی گراد گرم شده، درون طبقه وسط قرار دهید.
16. هنگامـی کـه دور تابه رنگ انداخت، باقلوا آماده است.
17. درون این هنگام شربت باقلوا را (مواد لازم و طرز تهیـه آن درون زیر آمده است) درون ۳-۲ نوبت روی باقلوا بریزید. به منظور تزیین باقلوا روی هر لوزی خلال پسته قرار دهید.
مواد لازم به منظور شربت باقلوا:
شکر ۳ پیمانـه
آب ۱ پیمانـه
گلاب یک دوم پیمانـه
جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای خوری
روش تهیـه شربت باقلوا:
شکر، آب، گلاب و جوهر لیمو را مخلوط کرده، روی حرارت قرار مـیدهیم که تا شکر آب شود، و شربت کمـی بجوشد (شربت نباید غلیظ شود).
نکات قابل توجه:
اگر چاقو را بـه روغن آغشته کنید، خمـیر باقلوا بـه آسانی بریده مـیشود.
تابهٔ مخصوص باقلوا بـه قطر ۴۵ سانتیمتر باشد.
باقلوا گل رز قزوینی
مواد لازم:
شیر نصف پیمانـه(۸۰ گرم)
بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
نمک یک هشتم قاشق چای خوری
کره ۳ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۲ عدد
آرد الک شده ۲۲۵ گرم
مواد لازم به منظور داخل باقلوا:
پودر پسته ۲ پیمانـه
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
پودر قند یک پیمانـه
هل ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم به منظور شربت باقلوا:
شکر یک پیمانـه(۱۵۰ گرم)
آب نصف پیمانـه(۷۰ گرم)
گلاب یک چهارم پیمانـه(۴۰ گرم)
جوهر لیمو یک چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیـه:
1. بیکینگ پودر و نمک را درون شیر حل کرده و با سه قاشق کره و زرده تخم مرغ خوب مخلوط کنید.
2. آرد را کمکم اضافه نموده که تا خمـیر لطیفی بـه دست آید.
3. خمـیر را درون کیسه فریزر قرار دهید و دو ساعت بگذارید بماند که تا خمـیر ور بیـاید. سپس بـه اندازه یک گردو از خمـیر برداشته و با وردنـه بـه شکل مربع باز کنید.
4. مواد داخل باقلوا را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک قاشق از مواد مخلوط شده را روی خمـیر باز شده قرار دهید و چهار گوشـه خمـیر را بـه طرف بالا جمع نموده و یک پیچ بـه آن بدهید و لبههای آن را برگردانید که تا به شکل گل رز درآید و در روغن فراوان سرخ کرده، سپس درون شربت بیندازید که تا شیره بـه خورد آن برود.
5. سپس روی آن پودر پسته بزیرید.
طرز تهیـه شربت باقلوا:
شکر، آب، گلاب و جوهر لیمو را مخلوط کرده، روی حرارت قرار دهید که تا اندکی بجوشد و کمـی غلیظ شود.
تهیـه باقلوا درون فر:
باقلوا را مـیتوانید درون فر هم تهیـه کنید. بـه این ترتیب کـه بعد از پیچیدن باقلوا، آنها را درون سینی فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ۳۰۰ درجه درون طبقه وسط فر بپزید. کمـی کـه لبه نان باقلوا تغییر رنگ داد، از فر خارج نموده و روی آن پودر قند بپاشید.
شیرینی توت
مواد لازم:
بادام ۱ پیمانـه
پودر قند نصف پیمانـه که تا یک پیمانـه
پودر هل نصف قاشق چایخوری
گلاب ۱ که تا ییم قاشق چایخوری
شکر درشت یـا تخم خرفه بـه مقدار لازم به منظور غلطاندن توت درون آن
خلال پسته بـه مقدار لازم به منظور فرو درون قسمت بالای توت
رنگ خوراکی چند قطره
طرز تهیـه:
1. پودر قند و بادام چرخ کرده (مـیکسرشده) و پودر هل را مخلوط کنید.
2. گلاب را کمکم داخل کرده که تا خمـیری بـه دست آید کـه قابل شکل گیری باشد.
3. تکههایی از خمـیر بگیرید و کف دست تان مانند توت شکل دهید سپس درون شکر یـا تخم خرفه بغلطانید و خلال پستهای درون سر آن وارد کنید، مـیتوانید نصف مایـه را سفید و نصف آن را با اضافه یکی دو قطره رنگ قرمز خوراکی رنگی کنید.
4. توت را درون ظرف درون بسته نگهداری کنید که تا خشک نشود.
شیرینی اتابکی
مواد لازم
(برای ۸۰۰ که تا ۹۰۰ گرم شیرینی اتابکی)
آرد ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۱۲۵ گرم
آرد برنج ۱۲۵گرم
روغن جامد ۲۲۵ گرم
پودر قند الک شده ۱۷۵ گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
هل ساییده ½ قاشق چایخوری
تخم خرفه یـا پودر پسته بـه مـیزان لازم
طرز تهیـه:
1. ابتدا روغن و پودر قند را درون کاسهای بریزید و با همزن برقی و دور تند حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید که تا کاملاً مخلوط و کرم مانند شود.
2. اواخر ۱۰ دقیقه هل را هم اضافه کنید.
3. زرده ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید که تا بخورد هم بروند.
4. سپس آرد الک شده را قاشق قاشق اضافه کنید و با سر خمـیر گیر همزن هم بزنید که تا خمـیر لطیفی بدست آید.
5.ممکن هست یکی دو قاشق از آرد اضافه بیـاید.
6. اگر مایل بـه تهیـه شیرینی اتابکی کاکائویی هستید، خمـیر را نصف کنید و یک که تا ۲ قاشق سوپخوری پودر کاکائوی الک شده بـه یک قسمت از خمـیر اضافه کنید. ورز دهید که تا خمـیر شکلاتی شود. خمـیر شکلاتی و سفید را جداگانـه درون کیسه فریزر بگذارید و ۴ که تا ۵ ساعت درمحیط آشپزخانـه جای خنک استراحت دهید.
نکته: خمـیر را حدود ۲ ساعت درون یخچال استراحت دهید. کف سینی فر را کاغذ روغنی بیـاندازید. (بدون کاغذ هم مـیشود)
آماده شیرینی اتابکی به منظور پخت
1. از خمـیر بـه اندازه فندق درشت بردارید و در دست گرد کنید گلولههای خمـیر را درون سینی با کمـی فاصله از هم بچینید روی خمـیر شیرینی اتابکی را کمـی فشار دهید.
2. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و یک ربع زمان دهید که تا فر گرم شود (سینی لعابی کف فر بماند) با گاتر گرد کوچکی روی خمـیر چند حلقه توی هم بیـاندازید. (شبیـه حلقههای آرم المپیک چند دایره توی هم) روی شیرینی اتابکی را پودر پسته یـا تخم خرفه بپاشید.
3. سینی شیرینیـها را درون طبقه وسط فر بگذارید و ۲۰ دقیقه زمان دهید که تا شیرینی پخته شود.
4. سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید که تا شیرینی اتابکی کاملاً سرد شود. سپس درون ظرف بچینید وگرنـه پودر مـیشود.
5. به منظور سرعت بخشیدن بـه کار حتما ۲ که تا ۴ سینی شیرینی پزی داشته باشید کـه در فاصله رفتن هر سینی داخل فر شما سینی بعدی را آماده کنید.
نکات:
مـیتوانید از کره هم استفاده کنید.
به این ترتیب کـه کره را آب کنید. دوغ کره را جدا کنید و کره را به منظور ۵ ساعت یـا یک شب درون یخچال بگذارید که تا سفت شود.
سپس به منظور پخت شیرینیهایی کـه احتیـاج بـه روغن صاف دارند استفاده کنید.
استفاده از روغن صاف باعث مـیشود بافت شیرینیها سفت تر، قالب زدنش راحت تر و طعمش شبیـه نمونـههای بازاری بشود.
در صورت تمایل خمـیر شیرینی اتابکی را درون یک سینی بـه قطر ۱ سانت باز کنید.
خمـیر باز شده را یک ربع درون یخچال قرار دهید و سپس با کاتر دلخواه مثل شیرینی نخودچی قالب بزنید و در سینی فر بچینید.
برای راحت تر کاتر زدن شیرینی بهتر هست کاتر را درون آرد برنج زده تکان دهید که تا آرد اضافی آن بریزد و سپس کاتر بزنید.
شیرینی بادامـی
مواد لازم
بادام شیرین ۱۲۵ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
روغن جامد ۱۵۰ گرم
آرد گندم ۱۲۵ گرم
پودر هل ۲ قاشق چایخوری
مغز بادام مقداری به منظور تزئین
طرز تهیـه:
1. بادامها را ۱۰ دقیقه درون اب جوش بریزید سپس پوست بادامها را جدا کنید، بادامهای بدون پوست را بعد از خشک شدن با دستگاه آسیـاب کنید که تا بافتی نرم و خمـیری پیدا کنند.
2. درون کاسهای پودر قند، هل و روغن جامد را با همزن برقی انقدر بزنید که تا مخلوط نرم و سفید رنگی بدست آید سپس کمکم آرد را اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید، بعد از مخلوط شدن تمام مواد بادام آسیـاب شده را اضافه کنید سپس خمـیر را حدود ۱ ساعت استراحت دهید.
3. داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و گلولههای کوچکی از خمـیر بگیرید و پهن کنید و در سینی بچینید سپس روی هر کدام یک بادام قرار دهید و کمـی کره یـا زرده تخم مرغ روی ان بزنید.
4. سینی را درون فری کـه از نیم ساعت قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید بـه مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید (وقتی زیر شیرینیها کمـی طلایی شد یعنی پخته است)؛ اجازه دهید شیرینیها خنک شوند سپس درون ظرف مناسب قرار دهید و سرو کنید.
نکته:
این شیرینیهای کوچک و ترد مناسب به منظور مـهمانیهای عصرانـه و جشنهایی مانند عید و تولد مـیباشد؛ به منظور تهیـه این شیرینی فقط از روغن جامد استفاده کنید چون کره یـا روغن مایع موجب مـیشود شیرینی بافت خوبی پیدا نکند و پس از پخت خرد شود.
: طرزتهیه باقلوا که به صورت گل قزوین[شیرینیهای خوشمزه قزوین؛ از باقلوا که تا شیرینی بادامـی طرزتهیه باقلوا که به صورت گل قزوین]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 09 Jul 2018 08:22:00 +0000